FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.10.17. 16:12 SpockCooper

Halloween (2007)

Címkék: halloween

http://www.xpress.hu/dvd/cover/nagy/9716.jpgMegnéztem a legújabb filmet.   Ez részben az 1978-as első film remake-je, részben pedig előzményfilm is.  Megismerhetjük a kis Michael gyermekkorát, szüleit , iskolatársait.  Tanúi lehetünk első gyilkosságának is. Családja kiírtását is részletesen bemutatja. Az elmegyógyintézetben Dr. Loomis veszi kezelésbe, akit most Malcolm McDowell alakít. A színész általában nagyon intelligens és ellenszenves figurákat játszik, lásd Star Trek Generations, Heroes.  Itt kedvelnem kellene a doktort, de nem megy, talán már elfelejtette, hogyan kell szerethető karaktert játszani.   Michael megszökik az intézetből. Innentől fogva a 78-as történetet követhetjük néhány változtatással és új megoldásokkal.  A befejezés szerintem kifejezetten sokkal rosszabb lett, mint az eredeti filmben.

  Senkinek nem ajánlom ezt a filmet. Annak ellenére sem, hogy a  képminőség sokkal jobb , mint a Resurrection - Feltámadás dvd-é, és a történet is sokkal érdekesebb. Az eddigi Halloween filmek a főszereplők félelmeire építettek, bemutatták a szereplőket. A régebbi filmekben az okozott sokkhatást, hogy a gyilkos váratlanul csapott le , itt a gyilkosságok brutalitásának részletes bemutatásával próbál megrémíteni minket Rob Zombie, a rendező.  Erre a filmre is igaz Máté Péter híres sora, ,,zene nélkül mit érek én" , csak minimális mértékben nyúltak a 78-as filmzenéhez.

Tartalom by Xpress:

John Carpenter horrorklasszikusának legújabb változata, Rob Zombie rendezésében.

Michael Myers 15 év után kiszabadul az elmegyógyintézetből, és elindul szülővárosába megkeresni kishúgát. A kérdés csak az, ki ér oda előbb? Ő, vagy kezelőorvosa és a seriff, hogy megállítsák?

Az ismert rockzenész és horrorfilmes, Rob Zombie (The Devils Rejects, House of 1000 Corpses) az 1978-as, nagysikerű és vérfagyasztó Halloween legújabb remake-jét készítette el. Az új epizód meglepetést fog okoz a klasszikus és a modern horror rajongóinak egyaránt, mert Zombie visszautazik az időben, hogy a legmélyére hatoljon a betegesen zavart lelkű Michael Myers titkának.

A Weinstein-fivérek cége által gyártott horror főszerepében az ex-pankrátor Tyler Mane látható, filmbeli orvosát a Kubrick Mechanikus narancsával világhírűvé váló Malcolm McDowell alakítja, bónuszként pedig Danny Trejo és Udo Kier játékát élvezhetjük.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr46718851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.10.19. 12:25:57

Nekem teljesen bejött a 2007-es Halloween. Tetszett.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.10.19. 13:11:38

Én azért látom inkább negatívan, mert önkéntelenül a többi filmmel hasonlítom össze, főleg az 1978-as sikerfilmmel.
süti beállítások módosítása