FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.03.26. 10:05 SpockCooper

Robin Hood dvd

Címkék: robin hood

Megkértem kedves Filmzabáló Petender kollégámat, hogy a dvd megjelenés apropóján írjon nekünk a Robin Hood sorozatról.:

Robin Hood
.Remélem senkit sem zavar, hogy nem egy életrajzi leírással kezdem.Véleményem szerint mindenki tudja ki volt a Nagy, a Legyőzhetetlen, a... Robin Hood. :-)
Már sok filmet forgattak Robin Hoodról de TV-sorozatot még nem.De most ezt is megtették.Pontosabban tavaly.Pontosabban két éve. :-)
Méghozzá az angolok cselekedték meg ezt, méghozzá a mi kis hazánkban forgatva.Magyarok tanították be a színészeket a mozdulatokba, magyarok készítették a "speciális effektusokat" és (főleg) magyarok játszották a statisztákat.Akkor ez már rossz film nem is lehet, nemde? :-)

A piros sarokban a pehelysúlyú, csalásairől, haugságairól és köcsögségéről (párdon) híres ööö (sugdolózás: Biztos nincs neve?Tuti?Oké rendben.) Nottingham Seeeeeeeriffje látható.
A kék sarokban a jelenelgi nehézsúlyú világbajnok, a lopások mestere, a tolvajok fejedelme, a furfang királya Robiiiinnnn Hooooooooooood látható.

Meg is kezdik a mérkőzést.Robin hamar kiüti a serifet de a bíró le van fizetve így hiába fetreng 1 percet a földön a seriff.Folytathatja a menetet.Mire megint a földre kerülne, szünet következik.
"gong"

Na szóval, míg szünet van írok kicsit a soriról. :-)
Mint gondolom kitaláltátok egy kaland sorozatról van szó.Persze feltűnnek benen egyéb elemek is.Akció, dráma, romantika, történelem (!?) és persze a humor is helyet kap néha. :-)
Sokak szerint elég gyengére sikeredett a sorozat és kínszenvedés volt végignézni.Vagy végig se tudták nézni.Én persze könnyedén végignéztem és szinte már számolom a napokat, hogy mikor jön nálunk is a 2. évad.Na jó azért ennyire nem durva a helyzet de a lényeg, hogy várom. :-)

Nem is értem, hogy nem tetszhet valakinek ez a sorozat.Van benne akció, kaland, izgalom, humor és minden ami kell.Persze nekem ez "kard és íj korszak" fanként felfoghatatlan. :-)

A színészeket is vizsgáljuk meg.A főszerepben, azaz Robin Hood szerepében Jonas Armstrong látható.
Eddig nem nagyon láthattuk komolyabb produkciókban.Korábban játszott a Teachers (2001-2004) sorozatban egy mellékszerepet (6 epizód).Majd az Árnyékosztag című szintén sorozatban tűnt fel.Egy TV film következett melyben az egyik főszerepet alakíthatta: Losing Gemma.Most (és reméljük még sokáig) a Robin Hood címszerepében látható.Idénre egy horrorfilmet tervez melyet John Harrison rendez.A főszerepben természetesen ő van. :-)
Fú kicsit elkalandoztam.De persze mégiscsak ő a főszereplő. :-)
Az a lényeg, hogy hozza amit elvárnak tőle és kisfiús mosolyával a tinilányokat is odaragasztja a képernyő elé (persze kivételek mindig vannak). :-)

Robin szerelmét, a 20 éves Lucy Griffiths játsza.Nincs vele gond.Megkapja az ötös alát. :-)
Robin legfőbb ellenségét, a seriff jobbkezét, Gisborne-t, az elismert TV színész Richard Armitage alakítja.Sima ötös. :-)
A seriffet (nem is akárhogy) Keith Allen alakítja.Szerintem az ő alakítása a legmeggyőzőbb.Nagyszerűen hozza a kegyetlen uralkodó szerepét.Csillagos ötös. :-)
Robin Hood csapata (ők mind forma-formán csinálják a dolgukat, ötös) : Gordon Kennedy - Little John, Sam Troughton - Much, Joe Armstong - Allan A. Dale, Harry Lloyd - Will Scarlett, Anjali Jay - Djaq, Michael Elwyn - Edward.

A sorozat egyébként most jelent meg DVD-n a "nemtudomki" forgalmazásában. :-)
Ráadásul egy szép dobozban jön, 4 lemezen.Az ára is kedvező.4500Ft.Ez túl olcsó.Gyanús...
Hát igen.A képformátumon meglátszik az ára.4:3-as képarány. :(
De sebaj én azért így is beszerzem.Majd egyszer. ;-)

Összefoglalva: Egy pörgős kis történelmi sorozat kellő akcióval, humorral és drámával fűszerezve.
Nálam a sorozat: 10/10 (elfogultság!elfogultság!elfogultság!És akkor mi van?Ez csak az én véleményem :-) )

Petender

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr86397139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása