FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2011.01.14. 15:47 SpockCooper

Being Human pilot

 
 

 Te se kaptál még fizut, komám?

 

 

Az AXN Hungary tegnapi játéka egyik nyerteseként abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az AXN épületében más bloggerek társaságában tekinthettem meg az amerikai Being Human első epizódját. Utána körbevezettek minket az irodában, nagyon modern és barátságos légkörű hely. 

Aki nem kíváncsi konkrétumokra és nem akarja, hogy elrontsam az első megtekintés élményét, azt figyelmeztetem, hogy pár fordulat nem lesz meglepő számára, ha tovább olvas.

Ti is megtekinthetitek az epizódot az AXN playerben január 18-ától. 

A Being Human eredeti sorozat egy brit természetfeletti témájú dráma/komédia. Nagy-Britanniában most kezdte a második évadot. Úgy tűnik, az amerikai Syfy és a magyar AXN csatorna bevált receptet vettek át.

Előszóként elmélkedem kicsit arról, hogy ebben a sorozatban is vérfarkasok, vámpírok és szellemek a főszereplők.  Nagyon népszerű lett ez a téma. A sorozat biztosra ment, van benne vérfarkas, vámpír és szellem is.  Bezzeg a Médium és a Szellemekkel suttogó sorozatokban csupán szellemek vannak, sehol egy vámpír, vérfarkas. A True Blood, magyarul Inni és élni hagyni sorozatban pedig a szellem a hiánycikk. Első reakcióm az volt, hogy unom már ezt a témát, de belegondoltam, én Joss Whedon Buffy és Angel sorozatán nőttem fel. Időközben megjelent a következő generáció, akiknek talán éppen ez a sorozat lesz a kedvence. 

 A főszereplők Aidan  és Josh egy kórházban dolgoznak. A nappali életmentés után a fáradalmakat alkalmanként ártatlan emberek gyilkolászásával pihenik ki. 

Aidan vámpír, Josh pedig vérfarkas. Ennek egyikük sem örül igazán. Szeretnének normális, hétköznapi életet élni. Ez a közös cél és az anyagi szükség azt eredményezi, hogy közös lakásba költöznek. 

Ha eddig még nem lennénk biztosak benne, hogy a sorozat követi a modern trendet, akkor a házban lakó szellem megjelenése végképp meggyőz minket.

Bizony, egy vámpír, egy vérfarkas és egy szellem egy lakást bérelnek. Bőven van lehetőség a helyzetkomikumra, remélem az írók nem veszik véresen komolyan a helyzetet.

Az első epizód izgalmas cliffhangerrel ér véget. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan oldják meg a helyzetet.

Ha a kedves olvasó unja a természetfeletti lények küzdelmét, akkor is adjon egy esélyt a sorozatnak!

 Being Human, ember embernek farkasa (ezt javaslom magyar címnek), Imperare sibi maximum imperium est, önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás, szereplőink ahelyett, hogy élveznék természetfeletti képességeiket,  azon igyekeznek, hogy hétköznapi életet éljenek, úgy, ahogy te és én tesszük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr22583645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása