FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.06.22. 13:07 SpockCooper

Szükségállapot

Címkék: szükségállapot

A media marktban szereztem be a fenti filmet és a Rés a pajzsont tartalmazó twinpacket 2000Ftért.

-A képre kattintva a film intercomos oldalára értek el.

,,Az FBI különleges ügynöke Denzel Washington, a CIA egyik tisztje Anette Bening és a U.S. Army tábornoka Bruce Willis ugyanazt az esküt tették - "minden erőmmel érvényesítem és védelmezem az Alkotmányt". Ám amikor egy busz felrobban Brooklyban, s véres terrorhadjárat veszi kezdetét New York City utcáin, mindenkinek, aki az ország védelmére esküdött, szembesülnie kell fogadalma valódi következményeivel."

A film az amerikai külpolitika és a CIA tevékenységének egyik lehetséges következményét mutatja be. Mindhárom szereplő motivációjában van igazság, de természetesen Denzel barátunk nem követ el olyan hibákat, mint a másik két szereplő.  A film komoly kérdéseket feszeget egy elképzelt terroristatámadás kapcsán, a kérdések viszont valóságosak. Denzel a jog, az alkotmány képviselője, Anette az meggondolatlan (adjunk fegyvert Osamának) CIA embere, Bruce pedig Jack Bauer karakteréhez hasonlít, aki áthágja a szabályokat és reméli, hogy a cél szentesíti az eszközt.

 Wikipedia: A „blowback” szintén fontos eleme a filmnek. Ezt a kifejezést a CIA a külföldi bevetéseinek előre nem látható következményeire használja.[3] A Szükségállapotban mindez a következőképpen jelentkezik: Ahmed Bin Talal sejk és követői az USA szövetségesei voltak a Saddam Hussein elleni harcokban. A CIA anyagilag támogatta a sejket, követőit pedig kitanította a különböző kémkedési és titkosszolgálati módszerek végzésére, a beépülésre és a bombagyártásra. Később politikai módszerváltás következett be, a támogatás abbamaradt, az arab szövetségeseket pedig kivégezték. Néhánynak azonban sikerült elmenekülnie, majd vízummal visszajutni Amerikába. A sejk és embereinek New York elleni merényletei a cserbenhagyás megbosszulása.

Érdekesség, hogy , Denzel FBI-os partnere Tony Shalhoub, akit most már Monk nyomozóként ismerünk.

Játékidő 111perc, magyar és angol 5.1-es hang, magyar és angol felirat, képarány 16:9

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr10533483

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Bruce Willis Celebrity Gossip | Szükségállapot 2008.06.24. 08:39:45

[...]Bruce Willis ugyanazt az esküt tették - “minden erőm… Source: Szükségállapot [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.06.22. 23:35:50

Régen láttam, de az rémlik, hogy elég unalmas volt.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.23. 16:37:24

Nekem az rémlik, hogy unalmas volt

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.06.23. 17:59:13

Nem nevezném unalmasnak, inkább azt mondanám, hogy egy idő után nem érdekelt mi történik. Tele van robbanással, lövöldözéssel, de valami tényleg hiányzik belőle.
süti beállítások módosítása