FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.09.13. 18:50 SpockCooper

A kód neve: Merkúr

Címkék: brucewillis

http://www.xpress.hu/dvd/cover/nagy/358.jpg  990Ft

Simon kilenc éves és autista. A hétköznapi dolgokból szinte semmit nem fog fel, de a számok világában otthonosan mozog. Egy felnőtteknek szánt magazinban megold egy különösen bonyolult rejtvényt és már tárcsázza is a megfejtett telefonszámot. A hívást döbbent kormányügynökök fogadják - ők helyezték el ugyanis a titkosszolgálat legújabb, megfejthetetlennek hitt kódjával, a Merkúrral titkosított rejtvényt az újságban, és nem hitték, hogy a tesztet nem állja ki a rendszer.

Azzal azonban, hogy a kis Simon folyékonyan olvassa a kódot, a fiú veszélyes bizonytalansági tényezővé válik, akit likvidálni kell, mielőtt az ellenség kezébe kerül, és ezzel a nemzetbiztonságot veszélyeztetné.

A könyörtelen bérgyilkosok és ügynökök már elindultak a fiú lakása felé, de nem számoltak azzal, hogy belép a képbe egy renegát FBI ügynök is, aki minden energiáját arra szenteli, hogy megmentse a kisfiú életét..  eddig az Xpressről.

Bruce Willis ismét egy olyan filmmel próbálkozik, melyben egy problémás kisfiúnak kell segítenie, pont mint a Hatodik érzékben.  A film eleje szinte megegyezik a Túszdráma első pár percével, ismét egy FBI ügynököt látunk aki elkutyulta a feladatát. Beépített ügynökként nem tudta megakadályozni a vérontást. Hányszor láttuk már, hogy Bruce renegát FBI ügynököt alakít?  16 utca, Árral szemben, Túszdráma ...

Nem szoktam rejtvényt fejteni, és ez a film sem hozta meg a kedvem. Kiskrapek megfejti a legnehezebb rejtvényt, betelefonál és nyeremény helyett árvaságra jut.  Az NSA vezetője, Alec Baldwin pedig úgy gondolja, hogy a többség érdeke előbbre való az egyén érdekénél és egy Special Forces ( pl. zöldsapkás) katonát bíz meg a kis Simon likvidálásával.

A film végén Alec Baldwin is pont úgy végzi, mint Hans a Die hard első részében.  Amikor a vonatos jelenetben Bruce elintézi Peter Stormare-t , aki John Abruzzit játszotta a Prison Break/Szökés sorozatban örömében elereszt egy motherfucker káromkodást, ami szintén a Die hardot juttatja eszembe.  Még egy ruha-crossovert is felfedezni véltem, miszerint Bruce a ponyvaregénybeli Butch kabátjára emlékeztetőt visel.  Egy régi jó filmet láttam, talán az autizmus nem kellett volna , de a lényeg , hogy Bruce Willis film .

A kiadásról:

Szóval véletlenül került rá a magyar hang , eddig rendben. Ám így a magyar hang csak sztereó és nincs magyar felirat. Én (na most dicsekszem) megtehettem , hogy a 6 csatornás angol hangot és az angol feliratot választom.

Extrák:

Azt írja, hogy Collectors edition, aha hát végülis igaz, de azért nem ugyanaz, mint egy kétlemezes kiadás.   Az extrákon is van angol felirat.  Pár törölt jelentet láthatunk, nem kár értük.  Ellenben a film készítéséről szóló interjúk már tartalmasak, hallhatjuk a szereplőket beszélni a filmről , a Simont alakító gyerekszínészt is, aki csodálatra méltóan intelligens, a vonatos jelenet forgatásába is betekintünk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr85662020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.09.19. 14:50:55

Szerintem jó film volt ez a film, már régen láttam és csak az maradt meg, hogy megy az üldözés szépen.

Mostanában láttam megint a Hart háborúját, az elég közepes
süti beállítások módosítása