FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.04.11. 22:29 SpockCooper

Jay és Néma Bob visszavág

Címkék: jay és némabob

Az egyik kedvenc filmemet ajánlom nektek, de elnézéseteket kell kérnem , mert nem tudok tanácsot adni a beszerzési helyet illetően.
Az egyik fórumozó kulturális élményt hiányolt a filmmel kapcsolatban, úgyhogy leszögezem, hogy ilyesmit felesleges keresni ebben a filmben.
A sztoriról by Xpress:

Réges-régen, sőt, messze-messze, egy távoli vegyesbolt és videótéka előtt, naphosszat a járdán henyélt két alak, Bob, a hallgatag, és Jay, a balga tag. Már a Shop Stopban is ott anyázták a vevőket, a Shop Showban jedi Batmanként mentették meg a helyzetet, a Képtelen képregényben feltárták az élet tanítását, a Dogmában is ott szent-telenkedtek a háttérben, de most végre övék a főszerep, mert - talán utoljára - visszatértek, és nincs kegyelem, mert Jay és Néma Bob visszavág!

   Egy csapásra végeszakad az édes semmittevésnek, amikor kiderül, hogy a Jayről és Néma Bobról mintázott képregényhősök, azaz Bunkóman és Gyökér kalandjairól film készül Hollywoodban.

   És a még el sem készült eposzt máris anyázzák az Interneten a kis taknyok.

   Irány hát Hollywood, de addig persze száz akadály tornyosul és veszély les: stoppos sokkok, apáca-pác, bomba bukszák, ördög és angyal harca, a Good Will Hunting 2 forgatása, állat-életmentés, Dawson és a pités haver, Luke Skywalker óriáskézzel, sok fű és még több duma, fény derül a CSIKLÓ titkaira, és végül még Néma Bob is szóhoz jut...

   A független filmvígjátékok császárszalonnája, a Néma Bobot alakító író-rendező Kevin Smith ezzel a fergeteges komédiával teszi fel a koronát kultikussá vált filmjeinek sorára. A jól ismert figurák mellett számos híresség színesíti a tarka történetet, és nem maradnak el a Smith védjegyének számító filmes utalások és köldöknéző dumák sem.

Ez Kevin Smith filmje és egy filmsorozat része. Időrendi sorrendben érdemes nézni ezeket a filmeket, de különállóan is megállják a helyüket.

A film azon túl, hogy a számomra oly kedves disznó humort szolgáltatja, komoly meglepetést okozott a szereplők terén. A Stop-shop univerzum minden őszereplője jelen van Ben Afflecket, Matt Damont és Jason Lee-t is beleértve (My Name is Earl ).  Emellett a mellékszereplők is ismert sztárok:
  Kevin Smith, Jason Mewes, Ben Affleck, Jason Biggs, (Amerikai Pite) James Van der Beek(Dawson és a haverok) Matt Damon, Shannon Elizabeth,(Nadja az Amerikai pitéből) Joey Lauren Adams, Carrie Fisher, Wes Craven(Rém álom az Elm utcában filmek, Sikoly filmek rendezője), Alanis Morissette, Chris Rock, Gus Van_Sant, Mark Hamill(Luke Skywalker) Eliza Dushku (Buffy, Angel, Tru Calling), Will Ferrel,  Ali Larter (Heroes) 
 
Nem kell megerőltetnem magam, ha ezt is kapcsolni akarom Tarantino filmjeihez, ugyanis az első jelenetben feltűnő Ever Carradine apjának féltestvére David -Kill Bill- Carradine.
Will Ferrel karrierje is ekkortájt kezdett felfelé ívelni, az én emlékezetemben mindig csak a filmbeli majmos pasiként fog szerepelni. értékelésem:10/10
Extrák: két Videóklip és egy színfalak mögötti poénkodás a kulisszatitkokról, ebből megtudhatjuk, hogy az egyik cica a C.L.I.T. triójából Kevin Smith felesége(nem Ali Larter és nem is Eliza Dushku)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr93421879

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Ali Larter Celebrity Gossip | Jay és Néma Bob visszavág 2008.04.12. 15:01:39

[...]Dushku (Buffy, Angel, Tru Calling), Will Ferrel, Ali Larter (Heroes)… Source: Jay és Néma Bob visszavág [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.04.12. 12:58:27

Na ez még egy klasszikus, nagyon jó. Sokat rötyögtem rajta, a tizest megérdeml, akárcsak a Dogma:)

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.12. 14:44:19

Guilty pleasure, de annak tökéletes az biztos :D

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2008.04.13. 15:25:17

Tökéletes film.Megérdemli a 10/10-t!
Én ezt láttam először ebből a sorozatból és úgy is jó volt.Aztán a többi rész megnézése után mégtöbb poént véltem felfedezni benne.Már csak a Dogmát kell pótolnom.
süti beállítások módosítása