FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2007.11.17. 21:47 SpockCooper

M.A.S.H. első évad

Címkék: m.a.s.h.

Mielőtt rátérnék a sorozatra , a filmről is szólnom kell.
 1970-ben láthatta a közönség Robert Altman rendezésében. A főszerepben Donald Sutherland (Kelly hősei), Elliot Gould (Friends= Jóbarátok), Robert Duvall (The Godfather = Keresztapa) , Rene Auberjonois (Star Trek DS9).
 A sorozat 1972-ben indult és egészen 1983-ig tartott.  A főszereplők: Alan Alda, Wayne Rogers, Loretta Swit és a filmből megtartott Gary Burghoff.  Műfajilag háborúellenes vígjátéksorozat, ezért sajnos nem minden végződik happy enddel. Magyarországon a tv3 csatorna adta .  Dícsérő szavaknál többet mond el az, hogy  11 évadon  keresztül kísérhetjük figyelemmel a 4077-es tábori kórház eseményeit. Ha egy epizódot láttál, akkor biztos vagyok benne ,ha van rá lehetőséged, nem fogod kihagyni a maradék  250-et sem. Számolatlanul nyerte a díjakat és a befejező epizód a sorozattörténelem  legnézetteb epizódja volt 105.9 millió nézővel..  A sorozat még arra is képes volt, hogy két spin-off sorozatot is kitermeljen magából. Az első a Trapper John, M.D címet viseli és John Trapper McIntyre főszereplése miatt kapcsolódik a sorozathoz, de most figyeljetek: nem ugyanaz a színész játssza, ugyanis a történet 28 évvel a M.A.S.H. után játszótik . Én nem értem, hogy ez miért volt olyan jó ötlet, de 7 évadot ért meg 151 epizóddal.   A következő spinoff pedig az AfterMASH nevet viseli. A szereplők, most azokból a karakterekből álnak, akik még a befejező 11. évad után is folytatni akarták valamilyen formában:Dr. Sherman T. Potter, Klinger tizedes és Mulcahy atya. Nem meglepően ez is kórházsorozat lett és tisztességes 2 évad után fejeződött be. Megpróbáltak összehozni egy harmadikat is, ami W*A*L*T*E*R címre hallgatott, Gary Burghoff főszereplésével, de ebből csak a pilotot forgatták le.
A kiadvány az akkori lehetőségek miatt csak mono hanggal rendelkezik, extrák pedig egyáltalán nem szerepelnek a lemezeken. Határozottan javaslom, a magyar szinkron mellé kapcsoljátok be a feliratot, mert sok poén gyengül vagy elvész a fordítás során, de ezeket a feliratban általában megtaláljuk.
Néhány kép a lemezborítókról és a lemezekről:

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr98232507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2007.11.18. 14:17:10

Kedvet kaptam, hogy megnézzem a sorozatot csak hát most így látatlanba nem akarok kiadni érte 6000Ft-ot.
-------------------------------------------
Kicsi off:
Ha már ennyire otthonosan mozogsz a sorozatok között akkor nem tudod, hogy jön-e a 2. évada a Robin Hood-nak?Ha jön mikor?

www.sorozatajanlo.blog.hu 2007.11.18. 15:15:29

Ha nem láttam volna, anno a tv3-on, akkor én sem vettem volna meg. A Robin Hoodnak meg utánanézek. Te azt a tévében nézed valamelyik csatornán? Segítene, ha megmondanád melyiken ment. Viasat?

www.sorozatajanlo.blog.hu 2007.11.18. 16:39:12

Szerintem a fenti linkre te is eljutottál:
www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=86966&i_city_id=3372&i_county_id=-1

www.sorozatok-foruma.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2217&Itemid=341

Ennél többet nem tudok mondani.

Ha nem bírod ki addig leszedheted a netről. Ebben a kérdésben konkrétabb segítséget tőlem nem tudsz kapni.

www.sorozatajanlo.blog.hu 2007.11.25. 12:29:59

Köszi N. pontosítottam a cikket.

pytta · http://pytta.freeblog.hu 2007.12.18. 13:33:20

Neked nincs meg véletlenül magyarul a MASH első évad, vagy nem ismersz ilyen embert? Mert én szeretném beszerezni valahonnan, de nem bolti áron/körülmények között. Előre is köszönöm a segítséget, az e-mail címemet megadtam, oda válaszolj légyszi.
süti beállítások módosítása