FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.05.29. 13:41 SpockCooper

A tizedes háreme

Címkék: clint eastwood

The Beguiled (USA - 1970) -   
John McBurney tizedes az amerikai polgárháború északi (az xpress szerintem eltévesztette) hadseregében. Amikor megsebesül, társai egy, a csata helyszínéhez közeli leányiskolába viszik gyógyulni. A férfi itt hamarosan felismeri lehetőségeit, és szinte az összes lányt elcsábítja. Emiatt a féltékenység lesz úrrá az intézményben a lányok között. McBurney pedig kihasználja ezt...


Nos, én a fenti tartalomleírás alapján vígjátékra számítottam. Figyelmeztetem a kedves olvasót, hogy ez egy dráma. Végig abban a hangulatban néztem a filmet, hogy ,,na most fordulnak jóra a dolgok" , még az utolsó percben is reméltem, hogy valahogy happy enddel végződik.
  A drámáknak általában van valami mondanivalójuk ,de nem hiszem, hogy egy leányiskola természete érdeklődésre tarthat számot. A történet szerkezete is túlságosan egyszerű, szinte minden eleme a végkifejletet építi fel.    
 10/0 pontot kap tőlem a film, az unalom és a horror mellett azért,mert már régen nem 1970-et írunk, megváltozott a filmvilág. A filmet a Dirty Harry előtt forgatták,ebben Eastwood  megpróbált kitörni a westernhős karakterből, ami szerencsére nem sikerült neki. a Universal kiadó bizonytalankodott a film marketingjével kapcsolatban, részben ennek köszönhető, hogy a film megbukott.  Ez  azt eredményezte, hogy Eastwood 1975 után elhagyta a stúdiót és csak 2008-ban dolgozott újra a Universallal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr16493401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása