FeliratBlog

Nincs megjeleníthető elem

FeliratBlog

FELIRATBLOG

Catpolo

CATPOLO

Google a közös barátunk

Google

Utolsó kommentek

I love Dexter!

Dexter

Sorozatjunkie

Nincs megjeleníthető elem

sorozatajánló

2008.03.07. 23:12 SpockCooper

M. olcsó Star Trek dvd

Címkék: star trek

Utálom a Star Trek The Next Generation sorozatot és legfőképpen Picard kapitányt! Sokaknak pedig ő a kedvence, szintén sokan vannak, akik azt mondják: a First Contact a legjobb Trek film.

EXTRÁK:
  • Storyboard
1. LEMEZ:
  • Audiókommentár - A rendező audiókommentárja
  • Audiókommentár - A két forgatókönyvíró audiókommentárja
  • Szöveges kommentár
2. LEMEZ:
  • Kisfilm - Jerry Goldsmith-ről
  • Kisfilm - Zefram Cochrane hagyatéka
  • Werkfilm (így készült) (kb. 20 p.)
  • Kisfilm - A Kapcsolatfelvétel látványa
  • Kisfilm - A sztori
  • Werkfilm (így készült) - Így készült 3 jelenet
  • Dokumentumfilm - Kapcsolatfelvétel – A lehetőségek (kb. 20 p.)
  • Kisfilm - A Borg eredete
  • Kisfilm - A királynő
  • Kisfilm - Matrix megtervezése
  • Képgaléria
  • Előzetes  

Xpress Dylan:A film: 100 százalék:

Az utóbbi évek legsikeresebb Star Trek filmjének talán az volt a titka hogy Ronal D. Moore, és Brannon Braga viszonylag szabad kezet kapott a forgatókönyv írásakor, így alkalmuk volt némi újításra, a bevett szabályok figyelmen kívül hagyására is. Ez pedig egy igen akciódús, és látványos filmet eredményezett. Kétségtelen hogy a Borg az egyik legnépszerűbb ellenség a Star Trek univerzumban, akik most azt találták ki hogy visszamennek az időben, 2063-ba, a Földre, hogy megakadályozzák a kapcsolatfelvételt, és ezzel megváltoztassák a történelmet. Az Enterprise-nak sikerül elpusztítania a Borg hajót, de arra már néhányan átsugároztak az Enterprise-ra, így megkezdődik a reménytelennek tűnő harc a Borg ellen. Jonathan Frakes kitűnő érzékkel keveri a sötét, horrorisztikus jeleneteket, és a hatalmas poénokat, amik nagyon betalálnak: pl.: a Voyager holodokijának cameoja, vagy Troi részeg jelenete, és még sorolhatnám. Először nagyon furcsa, és idegen volt a kimértségéről, és diplomáciai érzékéről híres Picard kapitányt bosszúszomjas akcióhősként látni, de azt hiszem kellőképpen meg volt magyarázva: Nem tudhatjuk valójában milyen mély nyomot hagyott a lelkében mikor 6 évvel korábban elrabolta a Borg.

Ezalatt a Földön Riker és csapata Zefram Cochren-nek segít a Phoenix, az első térhajtóművel rendelkező hajó kilövésében. A forgatókönyv egyetlen zavaró pontja hogy a Föderáció egyik legnagyobb történelmi személyiségét, csak a poén kedvéért, egy részeges hippinek állítja be. Ez egy picit eltúlzott, ennek ellenére James Cromwell kitűnően hozza ezt a karaktert. A film nagyszerű útolsó jelenetében pedig Jerry Goldsmith csodálatos zenéjére láthatjuk a nagy pillanatot: A kapcsolatfelvételt a Vulkániakkal. Talán mind közül a legjobb Star Trek film ez, amiben minden tökéletesen egyben van: akció és izgalom, fergeteges poénok, és érzelmek.

A kép: 100 százalék:
A 2,35:1 arányú transzeferben, semmi komolyabb kivetnivalót nem találtam: mondhatnám tökéletes!

A hang: 95 százalék:
Az angol 5.1-es hang tökéletesen szól, úgy ahogy kell az 5 százalék levonás a DTS hiánya miatt van, mert ha valamelyik Star Trek filmhez kell a DTS, akkor ez az! De ha lett volna, nem kaphattunk volna 2.0-ás szinkront (vagy két kommentárt) ami egész jó! Mind dinamikáját tekintve, mind a szinkronhangok tekintetében. Nem mindig ugyanazok a hangok mint a sorozatban, de nem olyan zavaró mint Kránitz Lajos a Generations-ben.

Az extrák: 100 százalék:
Na most aztán tényleg kitettek magukért az alkotók: A három kommentárral együtt, kb.: 9 órányi extrát találunk! Az első lemezen 2 audiokommentár, és egy szöveges kommentár kapott helyet, amikhez angol feliratot választhatunk. Jonathan Frakes végignevetgéli a filmjét, és néhány érdekes anekdotát tudhatunk meg tőle. Ronald D. Moore, és Brannon Braga az írási folyamatról beszél, Michael Okudáéktól pedig rengeteg részletet-re hívja fel a figyelmet. A 2. lemezen kb.: 3 órányi dokumentumfilmet, nézhetünk végig. A leg érdekesebb talán a Jerry Goldsmith-ről szóló doksi. Mindent megtudhatunk a forgatásról, az új Enterprise-E díszleteiről, és a vizuális effektusokról. Szinte minden mellékszereplő szóhoz jut. Ezen kívül találunk még előzeteseket, fotó, és storyboard galériát is. Mindent magyar felirattal!

Összegzés: 99 százalék:
A legjobb Star Trek film kitűnő minőségben, és rekord mennyiségű extravál kerülhet a polcunkra egyetlen apró negatívum a DTS hiánya, de én speciel az extrákkal kárpótolva érzem magam!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatajanlo.blog.hu/api/trackback/id/tr58370692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása